lördag 21 mars 2009

Nyfiken grön


Jag vill å det bestämdaste rekommendera Nyfiken grön http://www.nyfikengron.se/ . Blommsterbutiken ligger på Riddargatan 51 på Östermalm i Stockholm. Inte långt från Djurgårdsbron. Camilla som äger stället är helt underbar och hon väljer så fina blommor och pryttlar.


– Det är en modern diversehandel och blomsterateljé. Det ska vara en upplevelse att komma in här, säger hon samtidigt som hon kvickt bladar av ett fång långstjälkade vita rosor.

Blommorna är definitivt i fokus när man kommer in, men det är så mycket mer också. Det är en livsnjutarbutik. Stilen känns levande, ljus och lättsam. Lite som om Danmark möter Franska Rivieran. Det är kvinnligt, men så består också den trogna kundkretsen av mest tjejer och kvinnor som bor i kvarteren runt omkring.


Camilla gör helst tätt bundna mysiga buketter. Det är de hon är bäst på och de är det hon själv tycker är vackrast. Höga luftiga jämna buketter gillar hon också. De känns exklusiva. Hennes brudbuketter tycker kunderna känns lyxiga och hon är alltid mån om paketeringen av sina blommor och varor.

Ramverket för den sköna butiken är en gammal lägenhet i ett hus från 1897. Alltså består butiken av en massa små rum med rejäl takhöjd, genomgående fönster med mycket ljusinsläpp, gamla trägolv och härliga språng. Och när man kliver över tröskeln så blir man faktiskt nyfiken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar