tisdag 21 april 2009

Kryddor till Kahve


Nu har Vildrosor och tistlar kryddor och örter på menyn. Fina starka plantor rosmarin, timjan, salvia, oregano, kruspersilja och gräslök. Också små smultronplantor.

Tony som äger caféet Kahve uppe i Blecktornsgrändstrappen ville ha kryddor planterade i sina krukor utanför fiket. Rosmarin, timjan och salvia tillsammans.

"Kan man ha det?", frågade morgonpigga Tony som tittar in till mig påväg från Rivalbageriet och sedan vidare upp för trappan på Mariaberget till sitt lilla kaffestinna trill in.

"Visst! Och så kan du ju norpa nå't blad till dina smörgåsar", säger morgongrumliga jag.

Tony tyckte inte det var en bra idé och jag får hålla med. Först är luften med avgaser på Hornsgatan bland den sämsta i landet. Och sen kan man ju inte äta sånt som stått på asfalten i Stockholms innerstad. Trots att kryddorna är andvändbara och ätbara annars.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar