lördag 23 maj 2009

Du, Bruden!

Kära "Bride to Be",

Nu kommer brudbukettsbeställningarna på löpande band i blomsterbutiken. Du vill ha en vacker bukett, men kan inte mycket om blommor och vet inte vad som är snyggt att knäppa händerna om när du ska säga "Ja!". Ännu viktigare är faktiskt att det ser schysst ut på alla fina foton som ska föreviga ögonblick efter ögonblick.

Du är osäker och vill kanske ha ranunkler för det tycker du är fint. Jaha, det är inte säsong för ranunkler i augusti. Ja, du är ute i god tid, för det stod i checklistan på bröllopssiten att man skulle vara det: Tre månader före - Beställ brudbukett hos floristen. Och c o u r s a g e - heter det så? Jaså, knappnålsblomma. Ska bestman, brudens far, marsalkarna ha det också då? Tärnbuketter behövs det? Brudnäbbarna kanske skulle ha en liten korg med några blommor i, eller?

Hur länge planerar man ett bröllop och hur färgkoordinerat kan det bli? Var släpper man kontrollen och säger: Jag vill att du gör mig en bukett och jag behöver varken matcha inbjudningskorten eller smälta in i bordsdukningen. Var det meningen att borden skulle matcha bruden som sitter med sin man vid honnören. Hon i vitt och borden draperade i vitt. Hon med rosa rosor i håret och med rosa rosor i famnen. De vita draperade borden med små rosa rosor stuckna tätt tätt i grön oasis. De små rosbakelserna ser faktiskt ut som små brudbuketter. Verkligen.

Var det så det skulle vara? Du blev båda rekvisitör och kostymör och iscensätter ditt eget bröllop. Om det gör dig glad.


Foto: Enchanted Florist.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar