söndag 27 februari 2011

Mord

"Det är mord, tycker jag."
Två killar på typ 19 är inne i butiken. De står mellan snittblommor och krukväxter i härligheten.

Den ena killen menar att snittblommor är mord. Han debatterar. Han tycker att krukväxter är vettigare. Han tar en engelsk pelargon med kruka. En kruka med romantiskt blommönster.

Valde han just en blomma i fångenskap? En stackare i fotboja?

tisdag 22 februari 2011

Bli florist


Florist verkar kul. Pyssla med blommor. En dröm.

"Brandman. Och florist." Enligt reklamen kan du bli din egen virtuella florist och skicka egenkomponerade tvådimensionella blommor via smartphone. Oh la la.

Bodil Malmsten berätta i en intervju i Svenska Dagbladet att hon kan önska att hon blivit något rejält och nyttigt. Till exempel florist. Jaaa, visst. Varför inte? Jag tycker statusen på yrket borde höjas - uppskattas. Bodil, min favvo, välkommen in i blomstervärlden. Dax för lite jord under naglarna. Jord, vind och vatten. Ett sätt att närma sig elementen.

måndag 21 februari 2011

Tulpomania!


Något beroendeframkallande innehåller de nog. Tulpanerna.

Rådjuren och jag tycker oss tro det. Och så kommer det sorter som heter Orange Air och Cape Town och ser helt underbara ut. Och Mascotte som är fransig i topparna och lilarosadimmig. Jag googlar och kollar vad det är för några typer.




Mascotte & Co odlas av Triflor i Holland.

Alla hjärtans go'a män

Precis som kli i fingrarna. Måste få göra buketter. Måste få skriva lite här. Även om jag också finns här.

För en vecka sedan, på alla hjärtans dag, var butiken full av män.

Män som handla blommor. MEN var är männen alla andra dagar på året? Varför handlar ni inte blommor oftare? Jag VET att ni tycker det är fint med blommor hemma. Hemtrevligt på något vis.


Jag tyckte det var trevligt när ni kom och handlade.