onsdag 24 mars 2010

Drömmen om

Om allt varit annorlunda. Sommar idag. Barbent och brunbränt. Eller obegränsat med pengar. Inget hem utan färska snittblommor. Tänker på Hollywoodfrun som stoppar en barbierosa ros i toalettstolen. Plupp ner i vattnet. Där flyter den förföriskt. Hon tycker det ska vara fint när gästerna vill sätta sig. På en ros.

fredag 19 mars 2010

Iris


Jag gillar iris. Har jag då ingen iris hemma och dagen känns grå, blir det till att klippa och klistra. En iris af papper. Glad helg!

Lasseman Anrell


Som kvällslektyr läser jag Tankar om pelargoner av Lasse "sportjournalist" Anrell. Han är just fäst vid pelargoner och tankar om mamma sin. Efter tio till tjugo sidor är jag trött. Släcker lampan och vill sova.
Min mårbackapelargon börjar däremot piggna till. Igår hittade jag knoppar ibland bladen. Det finns hopp!

torsdag 18 mars 2010

I fredags

Jag var assistent för en dag. Inredningsstylisten och fotografen och tapeten av Nina Campbell. Och lilla jag. Nja, så liten var jag inte. Jeansen i storlek 27 saknade en, två, tre, fyra. Om de varit i storlek 31 skulle både de och jag suttit bättre. I soffan med näckrostapeten bakom mig. Klick! Easy, Breezy, Beautiful Cover Girl.

Fin som få

Blommor till folk och få. Fint folk och vanliga människor. Flera är de som handlar blommor på en torsdag. Och när en "kändis" lämnat butiken, lyser än stjärnglansen i nästa kunds ögon. "Jaså, handlar hon här!" säger stjärnslagna kunden förnöjt.

Omärkt felvänd


Rätt ska va´rätt. Och bilden jag tog roterar jag som så här. Nu tittar tulpanen upp.

Lättfångat


Jag stal ett kronblad från en av mina ranunkler. Med tanke på hur många lager kronblad en enda ranunkel har, så tror jag inte att någon kommer märka någonting. Ett lättplockat tjuvnyp.

Till bords

Här! Ranunkler på mitt bord. Blommor hör hemma. På var mans bord. Si så där, i all enkelhet!

Bildbevis


Här är den ju! En av de två överblommade papegojtulpanerna i mitt köksfönster. Titta så fin!

Bildlöst

Ja, blommor utan bilder är inte bra. På bloggen behövs bildbevis. Hur ska jag annars få fram hur vackra ranunklerna är. De som gick av i butiken och nu ligger huvud mot huvud i en skål på mitt köksbord. Eller kan du tänka dig hur vackra överblommade papegojtulpaner är. De två som står i mitt köksfönster. Nä, det hänger på bilden.

tisdag 16 mars 2010

Guldgala

Idag, utan fotobevis, fick jag guldglitter på ögonlocken och på näsan. I håret och i pannan. När man som florist skapar stora blomsterarrangemang och använder guldspray och guldglitterkvistar, då blir man glittrig. Lite varstans. Lite oplanerat överallt. Utan att för den delen bli glammig. Jag är nu lite dammig. Känner mig som en önskefe. Bibbedi-babbedi-boo!

Blomsterarrangemangen var stora, cerisa och guldskimrande.

måndag 8 mars 2010

Lite fint


Liten ros och liten ranunkel. Lite naturbast och liten flaska. Det blir lite fint.
Bild av Tec Petaja via Once Wed.

söndag 7 mars 2010

Tankevilla


Minnen är suddiga. Luddiga. Var tog skärpan vägen? Var det förra våren? Var det ens förra året? Tankarna simmar mot det önskvärt kristallklara.

Utan foton skulle vissa minnen tvättas ur. Minnesbildernas trasselsudd fångar
Terri Weifenbach i sina trädgårdsbilder. Utmärkt ofokuserat. Precis som allt faktiskt är!

fredag 5 mars 2010

Parkerad glädje


"Vad glad man ska va' att jobba i blomsteraffär. Färgerna och dofterna. Ni måste va' glada!!"

Så säger en glad kund som kommer in i butiken och ställer sig mitt i hela härligheten. Då tänker jag att jag inte är lyckligare än någon annan. En bekymrande tanke. Hur skulle jag må om jag inte jobbade mitt i en hälsokur. Om mina ögon inte överdoserade på färgkickar. Och mina sinnen inte gick på grönbete. Om jag inte hade jord och skit under naglarna.

Om jag inte fick andas in syretillskott och hög luftfuktighet. Kanske skulle jag gråta mer?

Frisk luft ska definitivt göra susen. Redan förr förespråkade Doktor Westerlund en stilla promenad i det fria. Unna sig lite. En stund i parken. Det ger hälsa och levnadsmod.



Park life foto av
Adrian Howe.




torsdag 4 mars 2010

Kurbits


En blomsterkolv, målad ur fantasin, svävar över ålderstrappan. En blomsterdekor till, med mittrosor, blad och knoppar. Målad av Hjelt Per Persson (1821-1886), Lima.

”Från gård till gård vandrade Kurbitsmålaren med herremansskick och penslar i hand. …
Jag beundrar dem, dessa bygdemåleriets vagabonder, som med sin näves färdighet adlade bonadsmåleriet till konsthantverk.”


Citat av Rune Lindström som skrivit pjäsen Himlaspelet.

tisdag 2 mars 2010

måndag 1 mars 2010

Hemtrevligt


Med en drottning på väggen och blommor på bordet blir det allt lite hemtrevligare.



Foto från Vanity Fair via Aubrey Road.